Madeliefje Thuiszorg is een samenwerking aangegaan met de gemeente Amsterdam, een aantal andere huishoudelijke hulp-aanbieders én klanten om een nieuw project vorm te geven; Ondersteuning bij Huishouden (Obh).

Onder leiding van onze zorgmanager Monique Kalwij zijn wij in 2017 begonnen met de pilot Ondersteuning bij Huishouden (Obh) en deze loopt door tot eind 2018. Deze pilot is om te kijken welke aanvullende ondersteuning nodig is bij het huishouden van de Amsterdammer. In de pilot wordt er gekeken welke ondersteuning nodig is en hoe wij als Madeliefje Thuiszorg samen met de Gemeente Amsterdam dit het beste kunnen organiseren. Een pijler van deze pilot is om een actieve samenwerking op te zoeken met andere partijen , voorzieningen in de wijk en het netwerk van de Amsterdammer.

Onder de pilot Obh wordt verstaan, aanvullend ondersteuning bij het huishouden die niet op een andere manier georganiseerd kan worden.Dat kan uiteenlopen van ondersteuning bij praktische taken en regie voeren rondom het huishouden tot begeleiding bij het vergroten van het netwerk. Deze aanvullende ondersteuning wordt uitgevoerd door de huishoudelijke hulp aanbieders die gecontracteerd zijn bij de gemeente Amsterdam We zijn nu al gestart met een aantal klanten en de hulpvragen lopen uiteen van: het samen leren ordenen van het huis tot leren koken of de verbinding zoeken met de wijk.

Wij zijn erg verheugd over dit project en de mogelijkheid om als Madeliefje Thuiszorg er aan mee te werken en invulling te geven.