Kernboodschap vanuit Zorg en Jeugd:

Weesp fuseert op 24 maart 2022 met de gemeente Amsterdam. De ondersteuning van Weespers vanuit de Jeugdwet en de Wmo gaat echter al per 1 januari 2022 over naar de gemeente Amsterdam. Dit betekent voor u:

  • Als u nu gebruikmaakt van jeugdhulp of Wmo-ondersteuning, dan houdt u uw hulp of ondersteuning. Uiterlijk 1 januari 2023 maakt iedereen uit Weesp in principe gebruik van zorgaanbieders waar de gemeente Amsterdam een contract mee heeft. Dat kan dezelfde aanbieder zijn als u nu heeft, maar ook een andere, als uw huidige aanbieder geen contract heeft met Amsterdam. Als uw huidige aanbieder geen contract heeft met Amsterdam, dan neemt het Sociaal Wijkteam Weesp in 2022 contact met u op. Dit om te bekijken of en hoe u over kunt stappen naar een aanbieder waar Amsterdam een contract mee heeft. Specifieke situaties kunnen om maatwerk vragen.
  • Vraagt u vanaf 1 januari 2022 Wmo-ondersteuning of jeugdhulp aan, dan doet u dat net als nu, via het Sociaal Loket Weesp. Zij helpen u verder.

Hebt u in de tussentijd al vragen, opmerkingen of zorgen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Sociaal Loket Weesp. Dit kan vanaf 1 januari 2022 via het nieuwe telefoonnummer 0800-0643.