Laatst gewijzigd: 06 april, 12.15 uur

Dinsdagavond 31 maart heeft het kabinet alle genomen maatregelen verlengd tot en met 28 april 2020. Met als doel om verspreiding van het coronavirus te beperken. Verlenging na 28 april 2020 is hierbij niet uitgesloten. Madeliefje Thuiszorg B.V. volgt dit beleid.Dit betekent dat de getroffen maatregelen binnen onze organisatie tot nader order van kracht blijven.Het genomen besluit door het kabinet is ingrijpend, maar begrijpelijk. Het Coronavirus is onmiskenbaar in onze samenleving aanwezig. Het is een gezamenlijke opgave de verspreiding te verkleinen.Met hart en ziel verplegen, verzorgen en ondersteunen, binnen onze (on)mogelijkheden, is onze belofte onder alle omstandigheden.

Wijkverpleging en Hulp bij Huishouden
Onze zorg thuis gaat gewoon door. Onze zorgverleners zijn extra alert op hygiëne en houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Thuiszorg-cliënten die het Coronavirus hebben opgelopen ontvangen, indien mogelijk, vooralsnog naar collega’s  die werken met een speciaal Coronateam. Zo verkleinen we de kans op kruisbesmetting.Onze zorgverleners gebruiken beschermende middelen als een mondmasker en bril wanneer er bij een cliënt sprake is van een bevestigde of verdenking van Corona-besmetting. Landelijk zijn deze middelen schaars, dus deze zetten we in op de plekken waar ze noodzakelijk zijn. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ze gebruikt worden waar het echt nodig is.

Dagbesteding
Al onze dagbestedingslocaties zijn gesloten tot en met in ieder geval 28 april 2020.Houd deze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Bezoekers
Om verspreiding van het virus te beperken, gelden voor bezoekers van onze locatie aan de Strekkerweg 81 het bezoek tot een absoluut minimum te beperken.Gedurende het moment dat hulp en ondersteuning wordt geboden aan onze cliënten vragen wij zorg te dragen date er niet meer dan 3 personen tegelijk bij de cliënt aanwezig zijn, dit is inclusief de cliënt en zorgverlener.Deze bezoekregeling is van kracht tot en met minimaal 28 april.

Wat kunt u zelf doen?
Was regelmatig uw handen. In ieder geval als u van buiten komt;
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, of in een papieren zakdoek;
Wend het hoofd af als een ander hoest of niest;
Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg;
Vermijd ter begroeting handen schudden, huggen en elkaar zoenen;
Houdt anderhalf meter afstand tussen uzelf en de ander.

Handen wassen
Gebruik schone materialen: vloeibare zeep (geen stuk zeep), een wegwerphanddoekje of een stukje keukenpapier;
Gebruik voldoende zeep;
Neem de tijd: was je handen minimaal 10 seconden;
Doe het op de juiste manier (zie afbeelding) en vergeet vingertoppen, duimen, ruimte tussen je vingers en je polsen niet;
Spoel je handen af met flink stromend water;
Raak de kraan niet aan met je handen als je je handen gewassen hebt: gebruik je elleboog of wegwerphanddoekje om de kraan dicht te draaien;
Droog de handen goed af met een wegwerphanddoekje of een stukje keukenpapier.